Hoppa till sidans innehåll

SM-Medalj igen!

06 NOV 2021 00:30
Stark avslutning på året för Benjamin Näslund som på fredagskvällens natt-SM i Åkersberga tog hem sin andra SM-medalj för året.
  • Skapad: 06 NOV 2021 00:30

Med en marginal på 2:19 tog sig Benjamin upp på pallplats och tog SM-brons i  H20-klassen på fredagens natt-SM i Åkersberga straxt norr om Stockholm.

Benjamin sprang den 9760 m långa banan med 20 kontroller på exakt 64 minuter, 3:57 från guldmedaljen som Viktor Svensk, Stora Tuna, tog hand om, och 1:12 från silvret och Axel Elmblad från Bredaryds SOK.

Tävlingen, arrangerad av OK Österåker och Waxholms OK, gick i typisk Stockholmsk samhällsnära terräng med många stigar mm, vilket på natten innebär intensiv och snabb orientering. Banläggningen bjöd på omväxlande utmaningar, vilket alltså passade Skogslöparnas representant bra, som, vilket intygas av livelox, gjorde ett stabilt och starkt lopp.

Tills för lite mer än ett år sedan hade Banjamin samlat ihop ett stort antal SM-fjärdeplatser (5-6 st, vi ska kolla det, red:s amn). Då, på sprint-SM i Örebro, blev det äntligen dags att "kliva upp på prispallen" och ta emot bronset. Bildligt talat i alla fall, det blev ju ingen riktig prisutdelning där pga corona-restriktionerna som rådde, men medaljen var lika värdefull. För 3 veckor sen i Norrtälje försvarade Benjamin sprint-SM-bronset och nu fixades alltså medalj även på en skogsdistans. Hårt arbete har bytt ut fjärdeplatser mot välförtjänta pallplatser.

På söndag, söder om Stockholm med Snättringe SK som arrangör, avslutas årets SM-tävlingar med ultralång distans för juniorklasserna.

Natt-SM-bronset är Benjamins 3:e och klubbens 4:e SM-medalj i orientering i  junior- och senior-klasserna. Helena Forsberg tog den första medaljen som junior.

STORT GRATTIS BENJAMIN!!

Skribent: PJ Josefsson
E-post: This is a mailto link

eventor.190 x47

webshop

swish

Samarbetspatners

Coop Hörnett

Nätraälven Stor

Näslunds friplant


 Relaterad bild

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +460660376701
Fax: +460660376701
E-post: kansliet@skogsloparn...

Se all info