Hoppa till sidans innehåll

Torgnys Novembertankar

02 DEC 2020 12:59
  • Uppdaterad: 02 DEC 2020 12:59

November – en ovanlig månad på fler än ett sätt.

Ett normalt år har jag fullt upp med att plocka kottar i november, men så inte i år. De sista kottarna plockades, packades och lastades redan den 8:e november. Samma dag började jag tillsammans med mina anställda att ta ner det viltstängsel som kringgärdat Västerhusplantagen. Inom två veckor var hela stängslet och alla stolpar med betongfundament nerplockat och/eller uppdragna ur marken och sedan bortforslade för nya liv i nya former på andra platser. Det enda som fortfarande finns kvar är de två dubbelgrindarna nere vid kojan.

Ni som genom åren ställt upp och plockat kottar för klubbens räkning har väl knappast kunna undgå att lägga märke till ladan som sakta med säkert dragit sig österut. Nu är även den ett minne blott, eller som ett äldre par på promenad sa ” Jaha, nu är den här epoken slut”. Kanske de trodde även att alla träd skulle tas bort, men nej, mitt senaste avtal sträcker sig två år till och sedan hoppas jag naturligtvis på förlängning.

 

 Börje, Jonas och Amelie siktar mot toppen.

GEMENSKAP

StegpratSverker

ENGAGEMANG

PJGlädje

GLÄDJE

Skogslöparna började plocka redan 2006, Benjamin var 5 år och flera av er ungdomar var inte ens födda då. Då var vi i Bredånger, Köpmanholmen och har sedan dess även plockat i Moliden, men framförallt i Västerhus. Många av er har med andra ord lång erfarenhet och förhoppningen är det många av er yngre som också kommer att få det. Plockningsresultatet har varierat med åren. Det som inte förändrats är den arbetsglädje som hela tiden funnits med. En strävan att tillsammans vara en del i att skapa ekonomiska möjligheter att som klubb ha lag med på exempelvis 25-manna stafetten. Denna stafett är en av alla inspirationskällor till mitt eget orienterande. Att tillsammans med klubbkompisar i alla olika åldrar få delta och dessutom ha det roligt. Många tävlingar är saknade i år, men för mig personligen är det just 25-manna jag saknat allra mest.

Under pandemin har klubben trots allt kunna erbjuda många och bra träningar. Efter senaste restriktionerna har vi bara möjlighet att erbjuda ”normala” träningar till ungdom upp till 15 år. Alla vi äldre, alltså över 15 år, har ändå möjlighet att träna, fast lite senare eller tidigare. När Yvonne och jag åkte upp till Alnöholmen för höstcup 4 förra torsdagskvällen den 26/11 var vi ensamma när vi sprang iväg. När vi sedan var tillbaka stod det 4 bilar till på samlingsplatsen och åtminstone 7 klubbmedlemmar till hade tagit chansen den kvällen. Sen har jag sett på Strava och Livelox att fler varit där efter oss, så visst kan vi fortfarande träna. Bra jobbat träningskommittén. För att inte tala om den digitala gympan. Än så länge har jag inte själv haft möjlighet att delta, men att mellan 20-30 personer kopplar upp sig och gympar hemma är ju helt otroligt bra. Stor eloge till gympaledarna och de tekniskt kunniga som hjälper till.

Till sist vill jag önska er alla en glad december och jag hoppas att vi kan få möjlighet att avsluta året med Sylvesterloppet på nyårsafton, om inte får vi ändå se fram emot ljusare tider och förhoppning om en mer normal vårsäsong.

Torgny Näslund

Skribent: Torgny Näslund
Epost: Adressen Gömd

eventor.190 x47

webshop

swish

Samarbetspatners

Coop Hörnett

Nätraälven Stor

Näslunds friplant


 Relaterad bild

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +460660376701
Fax: +460660376701
E-post: kansliet@skogsloparn...

Se all info