Hoppa till sidans innehåll

Mattias Januaritankar

18 JAN 2021 21:22
Mina tankar under januari är bland annat på det nya året 2021, hur vill jag att det skall bli?
  • Skapad: 18 JAN 2021 21:22

Vad som kommer att hända detta år är lite oklart pga. pandemin. När det gäller Skogslöparna så vill jag träffa klubbkompisar, tävla, träna, och helt enkelt vara en del av vår gemenskap. Tänk att packa in familjen i bilen och åka i väg med klubben på tävling, härligt, hoppas det kan bli verklighet 2021.

Som en av ledarna i 13-16:års-gruppen så uppskattar jag att träna och umgås med våra ungdomar. Det är ett härligt gäng som håller igång nu i vinter med två träningspass i veckan. I skrivande stund är de -20°C ute och det är dags för träning. Vi ledare funderar på vad vår köldgräns för träning går och är klara på att vi inte har någon exakt köldgräns. Skidåkningen har för ungdomar -15°C som gräns för träning och tävling. Jag tycker också att vi i klubben skall ta fram en riktlinje. Idag beslutade vi att ha varma kläder på oss och ta en rask promenad upp på Åsberget, vilket kändes rätt. Som ledare känner jag ett ansvar för att våra ungdomar skall få en bra grund att stå på för att lära känna sin kropp och hur man skall ta hand om den på bästa sätt. Idag pratade vi om andra saker att hitta på förutom träningar i ungdomsgruppen och det finns idéer på hockeybockey, bob-race utför Åsberget och kanske en slalomtripp.

Som engagerad i Älgstråket (skidspåren i Själevad) innebär januari spårpreparering. Älgstråket drivs mestadels av Skogslöpare som en egen kommitté och med egen ekonomi. Spårningen görs i tvåmannagrupper veckovis vilket är roligt och i många fall fysiskt jobbigt när man kör fast med skotrarna. Det är alltid lika roligt att se de glada och tacksamma skidåkare som tackar, nickar glatt åt oss när vi är ute och preparerar. Jag kan rekommendera alla som har ett par klassiska skidor -åk vår natursköna Åttan om du kan för den är magisk. Ta det lugnt i utförsbackarna bara, en skida i lössnön kan vara en bra bromstaktik. För några år sedan var det en skidklubb som hade skidläger i Örnsköldsvik och jag träffade en av dem som sade: -Åttan måste vara Sveriges vackraste skidspår.

Inte omöjligt tänker jag.

Vi ses!

Skribent: Mattias Persson
Epost: This is a mailto link

eventor.190 x47

webshop

swish

Samarbetspatners

Coop Hörnett

Nätraälven Stor

Näslunds friplant


 Relaterad bild

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +460660376701
Fax: +460660376701
E-post: kansliet@skogsloparn...

Se all info