Hoppa till sidans innehåll

Tävling


SIDAN ÄR UNDER UPPBYGGNAD

Distriktstävligar

Kolla i eventor 

Nartonella och Elit tävlingar

Swedish League

Swedish League är en serie orienteringstävlingar som genomförs i april till oktober, och innehåller 7 deltävlingar. Sista tävlingen, finalen, är en jaktstart då man räknar ihop resultatet från alla deltävlingar. De tävlande är orienteringseliten, både svensk och internationell. 

Svenska Mästerskapen

Svenska Orienteringsförbundet genomför mästerskap för DH18, DH20 och DH21 i distanserna sprint-, medel-, lång-, ultralång-, natt och stafett orientering.

Ungdoms-SM genomförs för DH15 och DH16 i sprint och långdistans.

10-mila

Tiomila, är en budkavletävling som första gången arrangerades 1945. Den ursprungliga tävlingen är en traditionell stafett, numera kallad 10-milakaveln, damkaveln och ungdomskaveln.

Jukola/Venla

Jukola är världens största orienteringsstafett som årligen arrangeras under den andra veckan i juni, någonstans i Finland.

Stafetten består av sju sträckor, varav de första springs på natten, av varierande längd och karaktär. Runt 1 500 lag brukar finnas på startlinjen varje år. Av dessa är många motionärer, men kampen om segern avgörs mellan världens absolut bästa orienterare.

Venlakavlen, för kvinnor. Venlakavlen består av 4 sträckor och lockar varje år runt 1400 lag.

O-Ringen

O‑Ringen är världens största orienteringsäventyr (tidigare kallad 5-dagars) avgörs på olika platser i Sverige årligen. Dit kommer orienterare från hela världen. Tävlingen arrangeras alltid v30 i juli.

25-manna

25manna är en stafett och arrangeras varje höst i Stockholmsområdet. Varje lag består av 25 personer och skall innehålla både kvinnor och män. Varje lag måste också innehålla ett visst antal kvinnor. Även åldersmässigt måste det vara spridning. Vissa sträckor är öppna för samtliga löpare och vissa är låsta för yngre eller äldre löpare. Dessutom är vissa sträckor damsträckor.

Daladubben

Daladubbeln är i dubbel bemärkelse en dubbel tävling! Dels är det en tävling med två etapper och dels är det en partävling där man tävlar två och två! På lördagen är det stafett och på söndagen är det en patrulltävling då de två löparna i samma lag springer tillsammans. Lördagens stafettbanor brukar vara relativt korta, medan söndagens patrulletapp är ultralång. Det är den sammanlagda tiden från stafetten och patrulletappen som ger det sammanlagda resultatet.

Utklädningen
Vid söndagens patrulltävling är det vanligt att tävlande (och löpare i öppna banor) klär ut sig. Om man vill kan man då också låta sig fotograferas av juryn för klädtävlingen.

Uppdaterad: 05 JAN 2021 11:16 Skribent: Arvid Strandberg
E-post: This is a mailto link

eventor.190 x47

webshop

swish

Samarbetspatners

Coop Hörnett

Nätraälven Stor

Näslunds friplant


 Relaterad bild

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +460660376701
Fax: +460660376701
E-post: kansliet@skogsloparn...

Se all info