Hoppa till sidans innehåll
Såhär fräsch är man efter ett ultralång SM

Amelies Junitankar

25 JUN 2020 23:41
Måndag 17:30 och du har precis kommit hem. Du tittar ut genom fönstret på det snöblandade regnet som lyses upp av gatlyktorna. För ute är det mörkt. Sedan tittar du på träningskläderna som du precis har lagt fram på byrån...
  • Skapad: 25 JUN 2020 23:41

Om en liten stund kommer du att springa det fortaste du kan. Pulsen kommer att närma sig 200, kanske gå förbi. På vägarna kommer det att vara is. Beskriv känslan med ett ord.

Intervallångest. Alla har känt det. Alla vet vad det är. Alla, som i de som någon gång har tagit ut sig till max på ett intervallpas och sedan ska göra det igen. Då längtar man inte till 100%, i alla fall inte jag.

Jag räknade lite och har sedan årsskiftet kört cirka 58 intervallpass. Långt ifrån alla har känts sådär riktigt bra, som när det går superlätt och känns som att man kan springa hur fort och långt som helst. Då det enda man vill göra är att springa mer. De passen finns, det gör dem, men de är inte särskilt många. Nä, de allra flesta känns faktiskt ganska så skitjobbiga och inte alls särskilt najs, men eftersom att jag ändå frivilligt utsätter mig för dem hela tiden så måste det väl någon stans vara värt det?

Det är någonting alldeles speciellt med att springa snabbt och, framför allt, att känna sig snabb. Detta ännu mer när man orienterar. Jag tror att det är därför jag tycker så mycket om sprintorientering. Det går fort och man känner sig snabb. Men när man orienterar är det inte bara löpformen som ska klaffa för att loppet ska bli perfekt. Också orienteringsflytet. Och jag måste säga att det är påfallande sällan båda dessa är på topp under samma lopp. Särskilt nu, när tävlingar är något mer sällsynta.

Jag räknade lite igen. 258 tävlingar fram tills nu har ställts in på grund av Corona. Det är alla från och med mars, bortsett från några enstaka MTBO tävlingar i Dalarna. Jag saknar att tävla. Inte för att varje tävling är superrolig, utan för att jag saknar känslan av att stå på startlinjen och känna att idag blir det ett bra lopp, idag kommer jag att vara snabb. För att jag saknar att känna mig lite småförbannad efter målgång över en 30 sekunders miss. För att jag verkligen saknar att åka hem i bilen efter ett riktigt, riktigt bra lopp. För att när det känns sådär riktigt bra på en tävling, då är det värt alla de där skitjobbiga intervallpassen i novemberslask.

/ Amelie

Skribent: Amelie Josefsson

eventor.190 x47

webshop

swish

Samarbetspatners

Coop Hörnett

Nätraälven Stor

Näslunds friplant


 Relaterad bild

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +460660376701
Fax: +460660376701
E-post: This is a mailto link

Se all info