Hoppa till sidans innehåll

Sommarhälsningar från Idrefjäll!

27 JUN 2019 19:27
Så här efter midsommar var det några Skogslöparfamiljer som passade på att semestra en vecka i Idre fjäll med möjlighet till 5 dagars tävlingar. Här kommer en rapport från veckan!
  • Uppdaterad: 27 JUN 2019 19:27

Familjerna Nilsson, Öhman och Hälldal körde all-in i år med 5 dagars tävlande. Fjäll-OL, Idre Sprinten och Idre 3-dagars men även Familjen Pauler anslöt gruppen till Idre 3-dagars.  Bör nämnas också att Skoglöparna i samband med tävlingsveckan i Idre har merparten av sina H/D13 – 16 löpare på det riksläger som årligen arrangeras här.

Söndagens Fjäll-OL gick på en helt ny autogenererad karta över Nipfjället där man via flygfoto hemma på skrivbordet lagt till synbara föremål som sten, klappersten och gölar. Tydligen första gången man får dispens att tävla på en sådan karta och det visade sig fungera fint, åtminstone på ett kalfjäll. Jonas (H45)  och Martin (H12) visade bra form med var sin 2:a plats och samtliga Skogslöpare tog sig godkänt i mål.

Camp Nipfjället

 Liam har fokus på fjället

 

Se film från Fjäll-OL här!

På måndag arrangerades Idre sprinten, i år ej på fjället utan nere runt torget och stugbyarna. Succé tyckte vi som tävlat här tidigare. Här passade våra rikslägerungdomar också på att tävla som ett första pass på lägret.  Här dominerade vår egen rikslägerledare Karin Persson D40 klassen medans Martin (H12) och Jonas (H45) tog var sin ny 2:a placering så även Kristofer (H50) denna dag. Återigen samtliga Skogslöpare godkända i mål.

Martin mot mål

 

Se film från sprinten här!

Idre 3-dagars drog igång på tisdag och består av en lång-, medel- och en avslutande långdistans i form av jaktstart utifrån de två tidigare dagarnas resultat.  Martin (H12) fortsätter sin svit av 2:a placeringar. Familjen Pauler har nu dragit på sig tävlingsdräkten och Ida (D12) går in som 2:a och Åsa tar en fin 3:e plats i D40. Men mer intressant här var kanske att se hur vår egen H21:a Börje Pauler skulle stå sig i konkurrens med världens bästa kvinnliga orienterare Tove Alexandersson som valde springa i herrklass. Hur gick det då? Tove 12:a och Börje 13:e, som distanserade med bara lite drygt en och halv minut.

Se film från etapp 1 här!

Skogslöparna intog Idre torget

Onsdag, medeldistans i detaljfattigt område, kurvbildsorientering. Vi något mer nyblivna orienterare gick till start denna dag med stor respekt inför vad som väntade men det visade sig att vi klarade även detta riktigt bra. Martin (H12) och Ida (D12) tar var sin sträckseger. Jonas (H45), Åsa (D40) och Felix (H12) samtliga 4:or och visar att de kan vara med och kämpa om totalen över 3 dagar. Börje (H21) gör i vanlig ordning ett bra lopp och slutar 6:a även denna dag distanserad med ca en och en halv minut av Tove Alexandersson som slutar 3:a, 2:50 efter dagens 1:a Albin Ridefelt. Bra konkurrens i H21 klassen alltså.

Prisutdelning medeldistans H/D 12 av systrarna Kallur

Se film från Etapp 2 här!

Torsdag, avslutande långdistans.  Himmelskt fint område att springa i sas det och det var det säkert också för alla med lite kraft kvar i benen. Martin (H12), Jonas (H45), Ida (D12) och Åsa (D40) hade chans till pallplatser i totalen. Martin och Ida tog chansen, Martin med ytterligare en sträckseger och Ida med en tredjeplats som räckte till att de sammanräknat vann sina klasser. Jonas och Åsa gjorde även de sitt bästa för dagen men slutade till sist som 5:a (Jonas) resektive 4:a (Åsa).

Camp 3Dagars

På den för oss klubbmedlemmar extra intressanta H21 klassen slutade Börje 8:a i totalen där då Tove blir totalt 5:a med dagens 3:e snabbaste sträcktid även denna dag. Vi kan väl också nämna en annan Skoglöparkändis Jan Toeng som slutade 3:a totalt i H21 totalt ca 9 minuter efter Albin Ridefelt.

Se film från etapp 3 här (inte släppt ännu) !!!

Tyvärr fick vi inte se Stefan Sjölund tävla under veckan på grund av förkylning. Stort tack till Stefan som ändå ställt upp som chaufför för våra rikslägerungdomar till och från Idre Fjäll!

Samtliga startande Skogslöpare i mål godkända alla dagar. Vi som varit här kan rekommendera ett besök till Idre tävlingarna 2020!

Spurt i D40

Natur

Skribent: Mikael Nilsson
Epost: Adressen Gömd

eventor.190 x47

webshop

swish

Samarbetspatners

Coop Hörnett

Nätraälven Stor

Pronova Stor

Näslunds friplant

Sjölunds värme Stor 

Relaterad bild

Bildresultat för instagram

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +460660376701
Fax: +460660376701
E-post: This is a mailto link

Se all info