Hoppa till sidans innehåll

SM-helg i Söderhamn

25 SEP 2019 11:10
Under helgen var ett stort gäng Skogslöpare i Söderhamn och sprang SM-tävlingar.
  • Uppdaterad: 25 SEP 2019 11:10

Helgen tjuvstartade redan på fredagen med medeldistanskval där Skogslöparna representerades av Benjamin och Amelie. Benjamin, som redan gjort många fina SM-tävlingar under året, sprang in på en stabil 2:a plats i sitt kvalheat och visade att han är med i toppen av Sveriges H18-löpare. Amelie, som haft otur med en rejält lång förkylningsperiod under sensommar och höst, kunde tyvärr inte göra sig själv rättvisa fysiskt. Men hon kämpade runt sitt kvalheat och samlade värdefull erfarenhet inför kommande år. Amelies fina resultat under våren visar att kapacitet finns och det blir att spotta i nävarna och ta nya tag inför 25-manna men framförallt inför nästa år.

På lördagen var det så dags för finaler på medeldistansen där tyvärr Benjamin inte fick på något bra lopp (snarare handlade det om ett riktigt bottennapp enligt honom själv). Nu vet vi dock alla vilken kapacitet där finns och att det med ett bra lopp kan bära riktigt långt.

När de individuella tävlingarna var över var det dags att byta fokus till stafetten där Skogslöparna ställde upp med tre lag, 2 H21-lag och 1 D20-lag. På lördagkvällen genomfördes en traditionsenlig samling med laggenomgång och nummerlappsutdelning. Till D20-laget hade vi fått några återbud vilket innebar att det bestod av Amelie och Smilla, medan H21-lagen var följande: Benjamin-Börje-Stefan samt Jonas H-Anton-Arvid.

Både Amelie och Smilla stod för klart godkända lopp och med mersmak av helgens insatser ser vi fram emot en fin träningsvinter för att åstadkomma stordåd 2020! Herrarnas förstalag genomförde en alltigenom mycket stabil laginsats och visade att vi kan hävda oss relativt bra. Bästa norrlandslag kan vi titulera oss efter en mycket godkänd 36:e plats! Det är fantastiskt kul, men säger även tyvärr en hel del om statusen kring norrländsk herrorientering för tillfället. Vi ska ändå slå oss för bröstet och verkligen vara stolta över detta. Andralaget kämpade också på och Jonas och Anton gjorde fina insatser medan Arvid hade det kämpigt med orienteringen på slutsträckan. Där finns det tid att kapa (eller hur Arvid?).

Skribent: Jonas Byström
Epost: Adressen Gömd

eventor.190 x47

webshop

swish

Samarbetspatners

Coop Hörnett

Nätraälven Stor

Näslunds friplant


 

Relaterad bild

Bildresultat för instagram

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +460660376701
Fax: +460660376701
E-post: This is a mailto link

Se all info