Hoppa till sidans innehåll

Rikslägret Idrefjäll

05 JUL 2019 11:38
Nu är vi på väg hem från Idrefjäll efter en rolig vecka. En vecka full av träning, god mat, annorlunda terräng och kackerlackor.
  • Uppdaterad: 05 JUL 2019 11:38

Vi började veckan med resa ner till Idrefjäll, det var långt men det var definitivt värt det. När vi kom fram var det middag och sedan invigningssak. Vi träffade lagen inför äventyrsdagen och fick lite information. Vi gjorde även en uppgift som gick ut på att vi skulle hitta föremål som började på varje bokstav i allemansrätten. 

På måndag morgon åt vi frukost alldeles för tidigt enligt mig och sedan väntade vi på att få springa Idresprinten. Det var jätteroliga banor i en väldigt kuperad stugby. Efter det blev det lunch och sedan bar det av till Burusjön för ett första träningspass. Det var för att citera Saga "svinsvårt och asblött" men jag tyckte att det var kul. På kvällen så körde vi DM i bowling det var väldigt roligt och uppskattat av många.

Tisdag morgon så körde vi medeldistans nedanför Idrefjället det var en rolig lite klurig bana eller för att citera Saga "den enda bana som någonsin gått bra i hela mitt liv".sedan var det lunch och en och en halv timmes vila innan vi drog iväg på lägermästerskapet. Det kallades för slump-ol men det var inte så mycket slump i det hela. Det var svårt, man var ute länge och det regnade och var typ tio grader. På kvällen var det föreläsning med Simon och Hanna. Dom pratade om orienteringsgymnasier.

På onsdag var det dags för äventyrsdagen. Vi samlades alla deltagare kl 9.20 för en kort genomgång och sedan gick starten 9.30 vi skulle bygga ett torn av marsmallows och spagetti men någon råkade krossa alla våra spagettisar så det tog en stund. När man byggt tillräckligt högt fick man sin karta och sedan sprang vi iväg. Det var lite stor spridning i mitt lag så vi hängde inte riktigt med och det var bara en som läste kartan. På eftermiddagen så sprang vi sprint igen i idrestugbyn. Jag gick en violett bana med saga för jag hade ont i min höft efter att jag ramlade i trappen. När vi kom tillbaka så såg vi på tv och väntade på finalen av äventyrsdagen där Filip Nordström var med i ett av lagen. Finalen var en frågesport med lite märkliga frågor som inte passade in på temat allemansrätten. Filips lag kom tvåa och efter det så gick vi till stugan för att vila och vänta på middagen. Efter middagen spelade jag, Alice, Clara och Saga minigolf. Sedan gick vi till ledarstugan för att äta kvällsfika men det var ingen där så vi frågade om det inte skulle bli något. Då så var det flyttat till stugan brevid våran. Vi tyckte att det var lite konstigt eftetsom det bott andra där tidigare samma dag.
Men när vi kom dit så fick vi veta att dom hade bytt stuga för att det var kackerlackor i deras stuga. Vi ba va??? Kackerlackor på riktigt!
Dom hade hittat en på nattduksbordet. Vi tyckte att det var jätteäckligt och var rädda att dom skulle komma till våran stuga. Men dom sa att det inte var någon fara. Sen gick vi och la oss och skämtade om kackerlackor.
Då ser jag någonting som kryper på väggen i mörkret. Kackerlacka! Skriker jag och tänder lampan drar på mig en kofta och springer till ledarstugan. Vi hoppades att det bara var en skalbagge men så tur hade vi inte. Det var en livs levande kackerlacka. Karin åkte ner till receptionen för att prata med dom och se om det fanns en stuga som vi kunde flytta till det fanns en 900 meter bort. Vi tog all vår packning och hällde ut den utomhus. Sedan skakade vi varenda liten strumpa för att det kunde finnas kackerlacksägg där. Vi stod altså kl 23.00 och skakade våra kläder utanför stugan. Folk måste undra vad vi höll på med. Sedan packade vi ner allt och åkte till vår nya stuga. Vi somnade typ halv ett så vi fick flytta frukosten en timme.

Torsdag morgon så åkte vi till Burusjön för att springa skogssprint. Jag vart jätterädd för jag trodde jag hörde en björn så jag gick i skogen och pratade med mig själv. Men sedan insåg jag att jag var väldigt nära starten så det var mer sannolikt att det var en människa och inte en björn. Sen åt vi lunch och efter det så åkte vi till Nipfjället för att springa fjällorientering. Vi sprang även traditionsenligt upp på Städjan och åt banan i en grotta. Det var väldigt kul men man blev trött så jag och Saga bestämde oss för att åka bil tillbaka. På väg ner från fjället så skrattade vi och pratade. Jag berättade att vi skulle få tacos till middag och då blev Saga så glad att hon började springa lite fort. Det var väldigt brant och stenigt så hon ramlade och typ nästan dog (fast inte på riktigt haha) sedan fick vi ringa Karin och sen så hjälpte hon Saga ner. Sedan åt vi tacos och gick på avslutningssak. Till kvälksfikat den kvällen så hade ledarna fixat glass och blåbärspaj. Det var väldigt gott.

På fredag morgon gick vi upp på Idrefjället för att springa down hill orientering. Jag tyckte att den träningen var en av dom roligaste för det gick så fort att springa och man blev inte så trött. Sedan åt vi lunch och gick på ica för att köpa godis. Och sen så åkte vi hem. Alla slocknade efter typ 10-20 minuter och sen så stannade vi i Sundsvall för att äta middag och sen så åkte vi hem. Det har varit ett väldigt roligt och lärorikt läger och jag har fått många nya roliga minnen. 

/Alva Perbo

Med på lägret från Skogslöparna var:

Karin Persson (ledare), Alva Perbo, Saga Bergvin, Clara Nordström, Alice Rytterstedt, Filip Nordström, Elias Söderlund, Jonatan Hälldal, Marcus Nilsson, Sixten Persson, Viktor Öhman och Liam Hälldal.

Vi bodde och tränade tillsammans med OK Nolaskogsarna samt Härnösands OK

Skribent: Karin Persson
Epost: This is a mailto link

eventor.190 x47

webshop

swish

Samarbetspatners

Coop Hörnett

Nätraälven Stor

Pronova Stor

Näslunds friplant

Sjölunds värme Stor 

Relaterad bild

Bildresultat för instagram

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +460660376701
Fax: +460660376701
E-post: This is a mailto link

Se all info