Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Tour de Medelpad/Ångermanland

2018-05-15 23:09
För tionde gången så arrangerades Tour de Medelpad, en tävlingshelg som alltid brukar arrangeras på våren av OL-klubbarna i Medelpad. För första gången togs även Ångermanland med i arrangemanget som i år blev Tour de Medelpad/Ångermanland...
  • Uppdaterad: 2018-05-15 23:12

Touren inleddes med två dagar nära havet på Åstön i detaljrik måttligt kuperad terräng. Det var ganska stora tävlingar med 6–700 deltagare, ganska många sörlänningar som gissningsvis åkt norrut för att träna inför O-Ringen. Drygt 20 Skogslöpare var på plats dessa två dagar och det var många som gjorde fina lopp. Benjamin slog till med en seger i H18 E, Martin och Liam vann var sin dag i H12.

Fredagkväll vände vi norrut till Härnösand och några av oss tog in på Brännans förskola där vi skulle bo resten av helgen. Under lördagkväll så anslöt fler till boendet där det spelades kort och brännboll, sågs på Eurovision och mycket annat kul.

Lördag och söndag ordnade Härnösands OK tävlingar vid Smitingens havsbad. Efter några åskskurar under natten mot lördag så blev vädret därefter fint och solen värmde skönt på sandstranden. Dessa tävlingar bjöd på kraftigt kuperad terräng och en väldigt detaljrik karta, gissningsvis ännu tuffare än vad som väntar vid årets O-Ringen. Även dessa dagar var det över 600 deltagare och många Skogslöpare på plats, dryga 50 startande båda dagarna. Precis som under torsdag och fredag så var det många som gjorde bra lopp. Ida tog en dubbelseger i D10 och Liam vann åter i H12. De var också många ungdomar som sprang sin första tävling i en ny klass och som klarade av detta fint.

Resultat dag1

Resultat dag2

Resultat dag3

Resultat dag4

Sammanställning Ungdomsserien

Skribent: Helena Forsberg
Epost: This is a mailto link

eventor.190 x47

webshop livelox

swish

våra samarbetspatners

Coop Konsum Stor

Nätraälven Stor

Pronova Stor

Näslunds friplant

 Sjölunds värme Stor

 


 

Relaterad bild

Bildresultat för instagram

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +46 (0)660 376701
Fax: +46 (0)660 376701
E-post: This is a mailto link

Se all info