Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Saxnäs

17 FEB 2019 19:34
Årets Saxnäsläger började som vanligt med en bussresa på drygt fyra timmar. Men på grund av isigt underlag och blåsigt väder tog resan lite längre tid. När vi väl kom fram hade klockan passerat åtta. Vid Saxnäsgården väntade kvällsfika innan läggdags
  • Uppdaterad: 17 FEB 2019 19:34

Fredagen inleddes med ett pass i de nypistade längdskidspåren och efter en god lunch bestående av kycklingfilé och ris började skidorienteringen. Som vanligt fanns det tre banor att välja mellan; kort, mellan och lång. Det snö – blåsiga vädret från första passet hade lagt sig och himlen öppnade sig på vissa ställen.

Här finns resultaten från skidorienteringen: Resultat

Dagen avslutades med innebandyturnering efter middagen. I år fanns det två klasser att välja mellan. Light för de yngre eller skadade eller de som ville köra lite lugnare. För de äldre och de som ville köra lite hårdare fanns Fight-klassen.

Så kom lördagen. Dagen då det normaltvis brukar vara slalom på schemat men i år blev slalomen inställd på grund av stormvarningar och man märkte att det var stark vind. Liftarna i Klimpfjäll var inte öppna och därför blev det ett förmiddagspass i längdskidspåren. Även om det blev en hel del skoj i backar och utanför backarna.
Till lunch serverades välförtjänta raggmunkar.
Efter lunch blev det pulkaåkning i backen bredvid vandrarhemmet. Alla barnen och en hel del vuxna hade med sig madrasser, tefat och pulkor, för att kunna ta sig ner för backen på roligaste sätt.
Innan alla gick in byggdes det två borgar. En av de vuxna och en av barnen. Snöbollskriget startade. Det var en jämn kamp (även om jag tyckte att det hela tiden var självklart att barnen skulle vinna). Det hela slutade med att bara en borg stod upp. Den borgen var barnens.
Innan middagen kom utkämpades finalerna i innebandyn och inomhusorienteringen.
Efter prisutdelningen var det bara Melodifestivalen kvar. Då samlades många av barnen framför tv:n för att argumentera om Dolly Style skulle gå vidare eller ej.

Till slut var det bara söndagen kvar. Innan nya fyra timmar i bussen passade nästan alla på att få ett sista träningspass på längdskidor.

Hela helgen har varit väldigt bra med trots allt fint väder och sköna träningspass. Även om man kunde sakna slalomen.

Alice Rytterstedt, Clara Nordström

Skribent: Börje Pauler
Epost: Adressen Gömd

eventor.190 x47

webshop

swish

Samarbetspatners

Coop Hörnett

Nätraälven Stor

Pronova Stor

Näslunds friplant

 Sjölunds värme Stor

 


 

Relaterad bild

Bildresultat för instagram

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +460660376701
Fax: +460660376701
E-post: This is a mailto link

Se all info