Hoppa till sidans innehåll

Påskläger 2019

29 APR 2019 09:50
På skärtorsdag åkte ett tiotal skogslöpare till Stockholm för att vara med på Skogslöparnas Påskläger med fokus på orientering i stockholmstrakten.
  • Skapad: 29 APR 2019 09:50

På långfredag förmiddag erbjöds slingor för deltagarna i svårighets graderna vit till violett. Lunchen serverades på boendet som var ett vandrarhem i Bredäng. Ungdomarna turades om att hjälpa till med maten. 

Eftermiddagens träning bestod av Bäver-ol. Detta gick ut på att få så få bävrar som möjligt, vi delades in i små grupper med varsin ledare. En orienterade efter en linje på kartan och den andra skulle hålla koll på vars man befann sig på kartan och när ledaren sade till skulle man kunna säga exakt var på kartan man befann sig. Om man hade fel fick man en bäver, inte ens ledarna blev bäverfria. 

Påskaftonens träningar tillbringades på Rudan. På förmiddagen var det slingor som avslutades med en skattjakt. Skattjakten gick ut på att på kartan fanns det ett omringat område och på någon av alla punkthöjder fanns godis undangömt. 

Efter pastasallad i det vackra vädret stod Rally-ol på schemat. Kortfattat var det en orienteringsstafett som var lite krånglig och vissa deltagare blev förvirrade i början (jag) men det var väldigt roligt med en spännande spurtduell till målet mellan alla lagen. Som pricken över i:et avslutades lördagen på Bounce. Efter en timme på alla trampoliner och studsmattor var det skönt att komma tillbaka och vila.

Påskdagen började än en gång med slingor på förmiddagen och lunch på vandrarhemmet. Helgens sista träningspass började med en kort vägvals bana som uppvärmning och avslutades med poker-ol. Där väldigt många kom ut från skogen med en bra hand. 

Innan avresan tillbaka till Örnsköldsvik på måndag deltog vi på IFK Enskedes tävling i långdistans. Där allt vi hade lärt oss på träningarna ställdes på prov. Men trots allt tränande klarade i princip ingen att bli bomfri, trots bommandet blev det överlag bra placeringar.

Påsklägret var roligt och lärofyllt och vi vill gärna att det upprepas nästa år.

/Alice Rytterstedt

Skribent: Arvid Strandberg
Epost: This is a mailto link

eventor.190 x47

webshop

swish

Samarbetspatners

Coop Hörnett

Nätraälven Stor

<

Pronova Stor

Näslunds friplant

Sjölunds värme Stor 

Relaterad bild

Bildresultat för instagram

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +460660376701
Fax: +460660376701
E-post: This is a mailto link

Se all info