Hoppa till sidans innehåll

Oskars septembertankar...

02 OKT 2019 10:33
Det är fantastiskt roligt att…
  • Uppdaterad: 02 OKT 2019 10:33

…springa orientering

Det slår mig förvånansvärt ofta hur roligt det är att orientera. Variationen och gemenskapen gör att ju mer jag springer desto roligare blir det. Orienteringens gamla devis fångar väldigt bra vad det handlar om:

Orientering är
val av väg i okändmark,
tankens skärpa vid kroppslig möda,
snabba beslut under spännande tävling.

Orientering bjuder
dådfylld kamp mot goda kamrater,
ensam strid mot markernas hinder,
vilsam växling med vardagens ävlan.

Orientering skapar
ett gladlynt och frimodigt släkte,
en härdad stam med längtan till äventyr och dust,
kärlek till naturen – källan för livslust och levnadskraft

Varje kontrollsträcka är en ny utmaning med möjlighet till nya lärdomar, nya naturupplevelser och nya historier att berätta.
Mest och bäst utmaningar, naturupplevelser, lärdomar och historier får man på tävling; specialdesignade svårigheter i okänd och annorlunda terräng (på din egen valda nivå), tidigare oupplevda platser, utökad karterfarenhet och självkännedom och fler kompisar att dela historierna med.

Vill du ha roligare och bli en bättre orienterare, tävla mer och oftare!

 …vara Skogslöpare

Skogslöparna är det vi alla medlemmar tillsammans gör det till, och vi gör det grymt bra! Skogslöparna är världsklass på att arrangera, framgångsrika på tävlingar och har många glada, kunniga och engagerade medlemmar och ledare. Dessutom är vi en rik klubb med stark gemenskap, jättefin klubbstuga och fantastiska kartor och orienteringsterräng. Vi har världens förutsättningar och värsta guldsitsen tack vare många timmar, dagar och veckors ideellt arbete varje år.

Det finns förstås utmaningar också och där finns vägval att göra. Hur rekrytera och behålla ledare, hur finansiera verksamheten och vilken verksamhet vill vi att Skogslöparna speciellt satsar på? Det ska vi ha en framtidsdag om. Under den dagen siktar vi på att samla så många medlemmar som möjligt för att diskutera, lära av varandra och staka ut Skogslöparnas önskade framtid. Vilken verksamhet vill du ha och hur borde den bedrivas? Vilka utmaningar ser du och hur kan vi lösa dom? Hur främja ännu mer gemenskap, engagemang och glädje! Ju fler vi blir på framtidsdagen, från rutinerade rävar till nyblivna nybörjarmedlemmar, ungdomar och föräldrar, desto bättre förutsättningar för att Skogslöparna ska bli bättre, attraktivare och mer eljest.

Vill du ha ännu roligare i Skogslöparna och påverka föreningens framtid, kom till klubbstugan den 16 november!

Skribent: Oskar Forsberg
Epost: Adressen Gömd

eventor.190 x47

webshop

swish

Samarbetspatners

Coop Hörnett

Nätraälven Stor

Näslunds friplant


 

Relaterad bild

Bildresultat för instagram

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +460660376701
Fax: +460660376701
E-post: This is a mailto link

Se all info