Hoppa till sidans innehåll

Loffelunken och Älgjakten 2019 - Blev vinst även iår!

15 SEP 2019 21:40
I år var vi 14 stycken som åkte till Östersund, då inräknar vi alla supportrar. För tyvärr hade vi inte fullt två lag, utan ett och ett halvt.
  • Skapad: 15 SEP 2019 21:40

Men helgen började redan på fredagen med Natt-orientering. Från skogslöparna var det endast Oskar Forsberg som sprang natt. Resten vilade sig på hotellet framför fångarna på fortet.

På lördagen skulle vi sätta upp tältet på TC efter en välförtjänt hotellfrukost. Vi fick lite problem då vi befann oss på en hård grus yta. Vi använde oss av stockar från närområdet och tältet behövdes för under tävlingen kom en hel del regnskurar.
Vi upplevde att banan hade onormalt många kontroller och vi behövde passera en motorväg två gånger på banan, annars mycket bäckar och stigar därute.
På kvällen kom den stund vi alla hade väntat på. Badet! Vi tog oss till Storsjöbadet kl. 18.30 och kom glada, nöjda och trötta tillbaka till hotellet en och en halv timme senare.

Dagen efter, på stafettdagen upptäckte vi det förskräckliga, SABOTAGE! Någon hade stulit en av stockarna som höll vårt tält uppe. På grund av regnovädret som hade dragit in under natten låg därför tältet blött och lerigt i en hög på marken.
Men det hindrade inte Skogslöparna från att skicka ut Alice Rytterstedt och Oskar Forsberg på första sträckan. I den kampen vann Alice som kom i mål som åtta, första tjej. Ida Pauler sprang då iväg med en minut till första platsen. När Ida växlade till Liv hade hon en ledning på två minuter.
Det gick snabbt och snart var Clara Nordström ute på fjärdesträckan – med en ledning på fem minuter och när hon växlade till Ture Forsberg hade ledningen ökat ytterligare till åtta minuter.
Ture sprang bra och ledningen hölls. Ture växlade till Börje Pauler som då hade en ledning på tre minuter. Tindra Rytterstedt skulle ha sprungit Börjes sträcka om inte halsont hade kommit i vägen. Men Börje sprang och växlade till Signe Forsberg på sista sträckan. Hon hade då fem minuter till godo efter 18 minuter kom Signe i mål, som etta med hela nio minuter till andra platsen.

Detta innebar att vi behövde trängas med älghornet även på hemvägen.

/ Alice Rytterstedt

Resultat lördag

Resultat Söndag

 

Skribent: Arvid Strandberg
Epost: This is a mailto link

eventor.190 x47

webshop

swish

Samarbetspatners

Coop Hörnett

Nätraälven Stor

Näslunds friplant


 

Relaterad bild

Bildresultat för instagram

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +460660376701
Fax: +460660376701
E-post: This is a mailto link

Se all info