Hoppa till sidans innehåll

Loffelunken & Älgjakten

2018-09-17 11:47
Fredag den 14 september var vi ett gäng Skogslöpare som med hjälp av en minibuss och en bil styrde kosan mot Östersund. På schemat fanns Loffelunken (medeldistans), äventyrsbad och Älgjakten (stafett).
  • Uppdaterad: 2018-09-17 11:47

Flera klubbar från Norge reser till Östersund och på lördagen var det drygt 400 st deltagare i tävlingen. Tävlingarna avgjordes vid Östersunds skidstadion, i en terräng med massor av stigar och en slingrande rullskidbana. För ungdomarna innebar det utmaningar med alla stigar och för de äldre var det svårt att göra svåra banor. De flesta av oss var nöjda med lördagens resultat och ungdomarna blev mycket nöjda med prisbordet - massor av godis att välja på. I anmälan ingår gratis bad på Storsjöbadet efter stängningstid, så på kvällen invaderades stället av massor av orienterare. Allt testades av Skogslöparna såklart, vattenrutschbanor, klättervägg, trampolin och utepool.

 

På söndagen var det dags för den roliga 7-mannastafetten Älgjakten. En stafett där lagen kan kombineras hur man vill. De som springer får en bana som efter deltagarens klass har en idealtid på 20 minuter. Vi valde att göra ett lag med de yngsta barnen med föräldrar och ett lag med de lite mer rutinerade ungdomarna kombinerat med två föräldrar. Lag 2 bestod av Ture, Stina, Elsa, Oskar, Karin, Louise och inlånade Josefin M från OKN. 10-åringarna tog sig runt och tyckte det var roligt, de vuxna sprang på helt ok och laget slutade på 27:e plats av 45 lag.

 

Lag 1 bestod av Signe, Hanna, Liv, Ida, Sixten, Helena och Börje. De låg fint med genom hela stafetten och plockade placeringar sträcka för sträcka. Efter sträcka 4 (Ida) kom laget in som tvåa och nu började det bli nervöst för de två vuxna på de avslutande sträckorna. Sixten förvaltade läget fint och kom till och med in i ledning. Helena och Börje sprang bra, spänningen var stor när bakomvarande lag plockade

Starten har gått, 45 lag deltog i Älgjaktenin lite tid mot slutet men det gick vägen och laget vann!

 

Summerat var det en mycket rolig helg och det är redan bokat att Skogslöparna ska representeras nästa år - vandringspriset måste ju åka till tävlingen igen.

Var det inte "match" i skogen så var det i entrén till hotellet.

Starten har gått, 45 lag deltog i Älgjakten

Våra startsträckslöpare, Signe och Ture

 

Skribent: Karin Persson
Epost: This is a mailto link

eventor.190 x47

webshop livelox

swish

våra samarbetspatners

Coop Konsum Stor

Nätraälven Stor

Pronova Stor

Näslunds friplant

 Sjölunds värme Stor

 


 

Relaterad bild

Bildresultat för instagram

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +46 (0)660 376701
Fax: +46 (0)660 376701
E-post: This is a mailto link

Se all info