Hoppa till sidans innehåll

Lennarts Marstankar...

27 MAR 2019 16:09
En riktigt tung VM-månad har snart passerats. För visst har man ägnat för mycket tid åt att kolla på alpina-VM i Åre, skid-VM i Seefeld, skidO-VM i Piteå, curling-VM i Danmark, konståknings-VM i Japan ………
  • Uppdaterad: 27 MAR 2019 16:09

 ……….Kan vara så att ens träningstid blivit så smått påverkad. Dags
att tänka om, tänka nytt.

Trots VM-tider har måndagsgympan alltid stått högt i kurs hos många Skogslöpare. Det känns alltid så bra efter att någon av våra duktiga ledare (Louise, Åsa, Lisa) kört musten ur oss deltagare. Det man skulle kunna hoppas på är att gympatimmen fått hålla till i en större lokal, där plats för bl.a. springövningarna skulle rymmas på ett helt annat sätt.

Mars månads klubbarrangemang var SkidO-DM på Skyttis. Lördag kördes medeldistans och på söndag avgjordes sprinten. Ett snöfall som pågick ända in på tävlingarna innebar en hel del extra arbete för spårpatrullen. Men skoter trojkan fixade till riktiga ”klasspår” somuppskattades av alla deltagare. Visst visade klubben åter att den kan arrangera riktigt fina tävlingar.

Ett intressant inslag på söndagens sprint-DM var att Världens Bästa Tove Alexandersson var på plats. Där fick vi verkligen se hur en mästare laddar upp inför en VM-vecka. Att ett Sprint- DM utom tävlan kan genomföras som ett för-VM med glidtester, uppvärmning och allt det övriga som ett VM lopp kan innebära. Jaa, jag säger bara RESPEKT! Man blir lite av det man tränar helt enkelt. Lite kul var det att hon gick på en banläggningsfälla (hamnade nästan utanför kartan till första kontrollen). En av Sveriges största idrottare på plats, men var fanns ÖA?

 

Bronsmedaljer till Jonas Hälldal och Eero Niemi på veteran-SM i Malung. Bra fart på gubbarna som även tillsammans med Stefan Sjölund och Torgny Näslund åkte veteran-VM i Piteå. Där blev det inga medaljer men flera bra lopp gjordes med placeringar kring topp 10.

Det är fortfarande mycket snö ute i terrängen. Ta chansen och njut av skidåkningen så länge det går. Förhoppningsvis kommer det att kunna bli en del skarskidåkning, vilken är den bästa av all skidåkning som finns.

Nått är på tok. Svenska Mästerskapen i nattorientering avgörs under mars månad. Vad är det som är vilse? Kan det vara klimatet eller kan det vara SOFT? Men vi sätter ändå vårt hopp till Benjamin Näslund.

 

Att se fram emot under april

  • Ett 20-tal Skogslöpare kommer att göra årsdebut i Upplandskogarna under första helgen i april.
  • Något flera är det som åker på påsk läger till Stockholm. Huvudsyftet är ol-teknikträning för våra redan duktiga ungdomar.
  • Något färre är de som åker på en tävlingsresa till Ungern under påsken.
  • Sista helgen i april går 10-mila av stapeln nere i Skåne. Kommer alla vara lika väl förberedda som Anton Strandberg. Han har genomfört samma uppladdning som ”Salle” gjorde inför MoDo:s SM-guld 2007.

  • Den fysiska träningen kommer att intensiveras och ol-teoripass för olika nivåer kommer att genomföras.

NU KÖR VI!

Skribent: Lennart Strandberg
Epost: This is a mailto link

eventor.190 x47

webshop

swish

Samarbetspatners

Coop Hörnett

Nätraälven Stor

<

Pronova Stor

Näslunds friplant

Sjölunds värme Stor 

Relaterad bild

Bildresultat för instagram

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +460660376701
Fax: +460660376701
E-post: This is a mailto link

Se all info