Hoppa till sidans innehåll

Karins Apriltankar...

30 APR 2019 22:00
Min favoritårstid är vårvintern, för de där soliga dagarna med den gnistrande snön, men också för att det då börjar spritta i orienterarbenen igen...
  • Uppdaterad: 30 APR 2019 23:20

När snön väl smält är det allt lite ovant att klämma ner fötterna i de något hoptorkade orienteringsskorna. Men så härligt att sen springa omkring i skogarna med knastret av barr och grenar under fötterna och med vårsolen i ansiktet.
Som ungdomsledare i klubben är det med de glasögonen på jag nu totar ihop några april-tankar. 

Vintern har för våra ungdomar varit fylld med styrkegympa, onsdagsträningar, vintercuper, popcornträffar, teoriträningar, Saxnäsläger och inomhus-ol, men förhoppningsvis även möjlighet till utövande av andra idrotter. Det är något som vi ungdomsledare tycker är viktigt - möjlighet för de som vill att kunna utöva flera idrotter. Nu är det ändå äntligen dags efter planering, planering och lite till planering att köra igång vår verksamhet på riktigt! 

Eftersom 10-mila i år gick så långt bort som i Skåne valde vi istället att rivstarta säsongen för ungdomarna med ett träningsläger i Stockholm. Två pass teknikträningar varje dag, en tävling, brännboll, gemenskap och ett besök på trampolinparken Bounce blev det under påskhelgen, allt med inramning av vackert väder. Höjdaren för mig var Bäver-ol där jag följde upp Alice och Clara och var en av de där ledarna som fick en bäver (alltså tappade bort mig på kartan). Vill ni veta mer om lägret har Alice skrivit en fin rapport på hemsidan.


Jag längtar nu närmast efter torsdagarna som kommer och av att mötas av alla dessa glada barn och ungdomar som vill ut i skogen med karta och kompass och träffa kompisar. Det brukar vara en riktig energiboost!
De yngsta grupperna, Skogskul och Skogis, kommer som vanligt att hålla till vid klubbstugan vid sina träffar. Ungdomar från 9 år och uppåt fortsätter konceptet med klubbträningarna på varierande kartor - Kom ihåg att här är ALLA välkomna, inte bara ungdomar, utan även för juniorer, seniorer, old boys och old girls. Det kommer finnas banor för nybörjare som rutinerade rävar, så fina träningsmöjligheter för alla. Så spana in kalendern på hemsidan och kom på torsdagsträningarna!

Till sist
Från ungdomsperspektivet så bevakar vi i ungdomskommittén just nu vad SOFT kommer att göra efter den studie som gjorts kring barns tävlande i orientering. Före studien kom ett förslag på ändrade tävlingsklasser för ungdomar vilket fick mycket kritik. Nu har studien genomförts och SOFT reser runt i Sverige och diskuterar dess resultat. Den som är intresserad kan läsa mer här: http://www.svenskorientering.se/forening/Barnochungdom/studienbarnstavlande/ och ni får gärna höra av er till mig eller Helena Forsberg om ni har några tankar kring det här. Vi vill gärna få in flera åsikter.

Att se fram emot under maj:
  • Torsdagsträningarna startar den 2/5, vid klubbstugan kl.18
  • 7-klubbs startar den 7/5 på Åsberget
  • Tävlingssäsongen i distriktet startar den 10-12/5 när OK Nolaskogsarna arrangerar tävlingar på Genesmon
  • Klubbresa till IFK Umeås tävlingar den 18-19/5
  • Och körsbäret på toppen - vår egen tävlingshelg inleds den 31/5 med sprint på Sörliden
Massor av fin orientering med andra ord.

För er som inte värmt upp skorna ännu kommer här ett tips, på med skavsårstejp - innan skavsåren kommer!
Vi ses i skogen!
/Karin
Skribent: Karin Persson
Epost: This is a mailto link

eventor.190 x47

webshop

swish

Samarbetspatners

Coop Hörnett

Nätraälven Stor

<

Pronova Stor

Näslunds friplant

Sjölunds värme Stor 

Relaterad bild

Bildresultat för instagram

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +460660376701
Fax: +460660376701
E-post: This is a mailto link

Se all info