Hoppa till sidans innehåll

Jonas majtankar...

02 JUN 2019 23:09
I skrivande stund har vi lämnat maj månad och klivit in i juni. Precis som varje år känns det som att den här tiden på året går alldeles för snabbt. Jag misstänker att den känslan beror på att jag älskar den här tiden på året så otroligt mycket...
  • Uppdaterad: 02 JUN 2019 23:09

Ljuset som är ständigt närvarande och grönskan som skapar en sådan känsla av liv ger mig en känsla av att det är så mycket jag vill göra och ingenting jag vill missa. Att överhuvudtaget sova verkar vara att kasta bort tid – tid att t.ex. njuta av naturen när den är som allra, allra bäst. 
 
Men, verkligheten kommer alltid ikapp och den säger mig att vi nu precis avslutat vår egna, mytomspunna, klassiska, ja kalla det vad ni vill, tävlingshelg. Ett samarrangemang med Örnsköldsviks OK som inleddes med en snabb sprint på Sörliden och fortsatte med lång- och medeldistans vid oerhört vackra Västeralnö fäbodar. Vilket ställe att få arrangera tävlingar på. Helt galet vackert.
 
En reflektion från avvecklingen av tävlingshelgen är den fantastiska gemenskapen vi i Skogslöparna har. En gemenskap som verkar skapar en vilja och självklarhet i att hjälpa till. Oavsett vad det gäller verkar det finnas det en Skogslöpare redo att hugga i och hjälpa till. Alldeles oavsett vem det är. Ingen är för liten eller för stor för en uppgift. Jag kunde inte då undgå att känna en stolthet att kunna kalla mig för Skogslöpare.
 
Om vi vrider tillbaka tiden några veckor och tittar på vad som hände förra månadsskiftet hade klubben precis haft ett damlag och ett herrlag på Tiomila, som arrangerades i Glimåkra i östra Skåne. Ett mycket fint arrangemang sett till det mesta, dock inte själva terränglådan. Mitt starkaste minne är även från den resan (utöver en stressad restaurangägare i Glimåkra) vår gemenskap som gjorde att nästan tre dygn tillsammans gick oerhört snabbt. Skogslöparnas herrlag sprang in på 166:e plats efter lite oflyt med lampor och kompasser medan Skogslöparnas damlag i kombination med OK Skogshjortarna sprang in sig på en 223:e plats. Nästa år har vi väl minst ett eget damlag och putsar lite på placeringarna (eller hur!?).
 
I maj drogs även vår egna, väldigt intensiva, vårsäsong igång med OKNs tredagarstävling följt av tävlingar i angränsade distrikt resterande helger. Detta kombinerat med ett digert utbud av träningar i form av 7-klubbs och egna klubbträningar har skapat goda möjligheter för den som vill springa mycket OL. Hemmavid har vi lyckats få med en deltagare (som tycker det är kul!) på klubbens verksamhet för de yngsta grupperna. Det är otroligt mycket barn vid klubbstugan på torsdagkvällar vilket känns otroligt roligt. En utmaning jag ser för de kommande 5-15 åren är att lyckas hålla i det fina arbetet för de allra yngsta i takt med att ”våra egna” blir äldre. Med det menar jag att vi har en generationslucka där vi nästan helt saknar ”orienterarföräldrar” födda på 80-talet. Där kommer vi på ett helt annat sätt att behöva rekrytera föräldrar än vad vi kanske är vana att göra? Kanske att det kan vara något att diskutera på klubbens framtidsdag i höst rentutav? 
 
Jag vill inte missa tillfället att uppmärksamma Benjamins fantastiska 4:e plats på SM-sprinten och Amelies mycket fina 21:a plats på samma tävling. Just junior- och yngre seniorlöpare satsar klubben lite extra på och har skapat en träningsgrupp för dessa som leds av mig själv och P-J. Vi har haft och kommer att ha regelbundna träningssamlingar, aktiviteter och resor för denna grupp. Jag tycker det är viktigt att klubben visar att vi vill att denna ålderskategori fortsätter med orientering, oavsett om det är som yppersta elit, som ledare eller bara för att det är kul!
 
Jag avrundar med att blicka två veckor framåt i tid då det är dags för årets, enligt  mig, orienteringsmässiga höjdpunkt, Jukola och Venla. Vi blir ett stort gäng från klubben, 2 herrlag och 2 damlag sammanräknat över 20 löpare, som åker på dessa gigantiska stafetter som i år arrangeras i Kangasala utanför Tammerfors i Finland. Blir just du som läser detta sugen att haka på hör av dig till skribenten!

 

Skribent: Jonas Byström
Epost: This is a mailto link
  1. Härlig läsning Jonas!

    (Karin P 2019-06-02 kl 23:44) Anmäl
  2. Så bra skrivet! Och kan inte annat än hålla med - stolt över att vara Skogslöpare!

    (Marlene Hälldal 2019-06-02 kl 23:33) Anmäl

eventor.190 x47

webshop

swish

Samarbetspatners

Coop Hörnett

Nätraälven Stor

<

Pronova Stor

Näslunds friplant

Sjölunds värme Stor 

Relaterad bild

Bildresultat för instagram

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +460660376701
Fax: +460660376701
E-post: This is a mailto link

Se all info