Hoppa till sidans innehåll

Gudruns junitankar...

03 JUL 2019 08:27
Vilket hedersamt uppdrag att få dela sina tankar. Det sätter igång en hel del funderingar om hur vår familj hamnade i en orienteringsklubb i Ö-vik. I många familjer är det föräldrarna som visar vägen men själv har jag nog blivit indragen.
  • Skapad: 03 JUL 2019 08:27

När vi flyttade hit för drygt 30 år sedan kom Börje hem och berättade att han och en kompis hittat en lapp på Konsum om orienteringsträning. Så startade det och snart var vi indragna med träningar och tävlingar och tom O-Ringen och efter några år hängde lillasyster Linnea på. Mest har jag nog uppskattat dessa fantastiska lokala träningar och tävlingar som uthålligt arrangeras år efter år i våra fina omgivningar runt Ö-vik. Där träffar man gamla bekanta och träffar nya i klubben.

Det fanns många duktiga ledare även på den tiden som föredömligt tog hand om ungdomsverksamheten. Många gånger har jag skänkt en tacksam tanke till Skogslöparna som varit minst lika viktiga för våra barns uppfostran som vi föräldrar varit. Det handlar om så mycket mer än orientering. Att lära sig uppskatta och trivas i skogen och naturen, att få uppleva gemenskap, trygghet och glädje med andra men också att tävla och utmana sig själv utifrån sina förutsättningar. Och minsann - nu är nästa generation i full gång med hjälp av entusiastiska och duktiga ledare. Vilken lycka jag känner att få lyssna på berättelser om vägval och om missar på D12 och D14 banorna med Ida och Liv. För att inte nämna miniknat med minstingarna.

Ett trevligt minne efter ett par år i Skogslöparna var Sommarnatta 1990 vid Skagsudde som arrangerades av kvinnor. Det gav en känsla av att tjejerna var en viktig del av Skogslöparna och att de var högst kapabla att arrangera tävlingar. Kanske dags för en ny sommarnatta? Det finns så många kompetenta kvinnor i vår klubb.   

Som sammankallande i marknadskommittén har jag nöjet att jobba med Kicki, Thomas och Arvid. Vårt uppdrag är att identifiera olika sätt att få intäkter för klubbens verksamhet. Men också hur vi får fler att intressera sig för orientering. Vi måste kommunicera vad vi gör, vad vi står för och vad som är speciellt med vår verksamhet. Våra lokala medier bevakar inte oss så jag tror det blir allt viktigare i framtiden att vi kan styra vår kommunikation i olika medier. Vi behöver hjälp från er alla i klubben med kreativa idéer kring detta.

Vid lite sida om kärnverksamheten men med hjärtat i Skogslöparna finns ett gäng 65+ damer, som brukar träffas ca 1 gång i månaden. Vi äter lunch och ibland gör vi något kulturellt eller någon naturaktivitet. I början av juni var vi på stolpjakt med Friska Ö-vik upp till Visarberget med start från Myckling. En magiskt fin tur med mycket prat, mycket mygg, matsäck vid Millenniestugan och orientering i vårt tempo. Det var träningsrundan inför en veckolång Abiskoresa som jag tillsammans med Irene, Inez, Kerstin och Solveig precis har återvänt ifrån. Kvar på näthinnan finns fortfarande landskapet kring Torneträsk omgivet av fjäll och dånande forsar, de nyutslagna fjällbjörkarna, blommorna och fåglarna. Härliga dagsvandringar i trevligt sällskap och ett väder som skiftade mellan solsken, korta regnskurar, och tidvis kraftig vind.

Rekommenderas!

Skribent: Gudrun Pauler

eventor.190 x47

webshop

swish

Samarbetspatners

Coop Hörnett

Nätraälven Stor

Pronova Stor

Näslunds friplant

Sjölunds värme Stor 

Relaterad bild

Bildresultat för instagram

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +460660376701
Fax: +460660376701
E-post: This is a mailto link

Se all info