Hoppa till sidans innehåll

Venla och Jukola 2019

21 JUN 2019 08:08
Förra fredagen samlades 20 förväntansfulla Skogslöpare vid klubbstugan för avfärd mot Kangasala och årets (enligt skribenten) orienteringsmässiga höjdpunkt, Venla och Jukola!
  • Uppdaterad: 21 JUN 2019 08:08

Vi reste med minibussar mot Umeå för vidare färd med färjan mot Vasa där vi strax efter midnatt inkvarterade oss på Top (?) camping i Vasa för en kort natts sömn. Redan tidigt på lördagmorgon åkte första minibussen iväg med damlagen så de skulle hinna fram till start medan vi andra kunde sova en timme extra innan avfärd.

På lördagseftermiddagen genomfördes Venlastafetten där Skogslöparna hade två lag, än om lag 2 fick anlita löpare från ”löparbanken” för att få fulla lag. Vårt förstalag bestod av Emelie på första sträckan, Evelina på andra sträckan, Smilla på den tredje och Amelie som avslutare, s.k. ”ankare”. Andralaget var sannerligen internationellt då det bestod av: Ingrid från Kanada (med svenskt påbrå), Kicki, Beata från Litauen och på sistasträckan Elena från Ryssland. Only in Venla (eller Jukola), men helt fantastiskt kul. P-J gjorde ett storstilat jobb som lagledare för båda dessa lag, allt funkade kanonbra!

Alla löpare gjorde fina insatser och sprang stabila lopp utan större misstag vilket är det viktiga i stafetter (ja, är det inte alltid det…?), men jag vill ändå framhäva Amelies grymma insats på sistasträckan där hon med sträckplacering 167 förde in laget på en slutlig 448:e plats.

Vårt internationella andralag sprang in sig på 726:e plats. På kvällen var det dags för Jukolastafetten att dra igång och Skogslöparnas båda herrlag sprang även dom stabilt genom natten och genomförde bra stafettlopp över hela linjen. Visst finns det misstag att slipa bort här och där men som helhet verkar vårt (mitt?) nötande om stafettregler, hur man beter sig och tänker orientering på en stafett, ha satt sig rätt bra i klubben! Hellre ett stopp för mycket än en bom och ”ingen har någonsin misslyckats genom att prioritera säker orientering”. Så sant som det är sagt.

Förstalaget sprang i mål på 153:e plats, något jag tycker vi kan känna oss nöjda med. Det finns potential att röra oss ner mot och under placering 100, men sammantaget får vi vara nöjda. Den UK vill framhäva lite speciellt är Anton Strandberg som med ett riktigt kanonlopp på sträcka 5, för vilken gång i ordningen har UK tappat greppet om, återigen visade hur stafett ska springas. Vi andra väntar bara på att få se det individuellt också någon gång… :)

Andralaget, Sveriges eget PEFC-lag, anförda av lagledare och PEFC-certifierade skogsvårdsentreprenören Torgny Näslund, sprang till slut in på 966:e plats där alla löpare kan känna sig nöjda med sina insatser. Några fick rejäla utmaningar att hantera men antog dessa med bravur.

UK tycker det är mycket viktigt att vi har flera lag med på de stora stafetterna som Tiomila och Jukola så yngre löpare får chans att känna på atmosfären och att vi kontinuerligt slussar in löpare in våra förstalag. Här har vi en liten utmaning på damsidan att mobilisera löpare men nästa år, när Tiomila går i Kungsängen och Jukola i Rovaniemi, tar vi krafttag mot att genomföra två riktiga anstormningar av Skogslöpare mot dessa tävlingar (väl?)!

Venla

Skogslöparnas förstalag

 

Skogslöparnas andralag

 
1 - Emelie Wiberg     1 - Ingrid från Kanada  
2 - Evelina Söderlund   2 - Kicki Josefsson  
3 - Smilla Samdström   3 - Beata från Litauen  
4 - Amelie Josefsson   4- Elena från Ryssland  
       

Jukola

Skogslöparnas förstalag

 

Skogslöparnas andralag (PEFC)

 
1 - Benjamin Näslund   Torgny Näslund  
2 - Börje Pauler   PJ Josefsson  
3 - Stefan Sjölund   Emanuel Näslund  
4 - Jonas Byström   Peter Woxlin  
5 - Anton Strandberg   Mikael Nilsson  
6 - Arvid Strandberg   Linus Lindberg  
7 - Jonas Hälldal   Erik Österberg  
Skribent: Jonas Byström
Epost: This is a mailto link

eventor.190 x47

webshop

swish

Samarbetspatners

Coop Hörnett

Nätraälven Stor

<

Pronova Stor

Näslunds friplant

Sjölunds värme Stor 

Relaterad bild

Bildresultat för instagram

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +460660376701
Fax: +460660376701
E-post: This is a mailto link

Se all info