Hoppa till sidans innehåll

USM 2019 i Oskarshamn

17 SEP 2019 15:49
USM 2019 avgjordes i år i Oskarshamn och vi var 4 ungdomar och en ledare från Skogslöparna på plats i den lättlöpta men kluriga terrängen!
  • Uppdaterad: 17 SEP 2019 15:49

I helgen så avgjordes USM nere i Småland och just då Oskarshamn, terrängen som väntar på oringen 2022. Med från Skogslöparna var våra 15-åringar Elias Söderlund, Filip Nordström, Marcus Nilsson, Jonatan Hälldal och ledare var Jonas Hälldal.

Resan började på torsdag kväll då vi tog nattåget ner mot Stockholm kl 22:25. Trångt men kul var nog kommentarerna och tror de flesta vaknade hyfsat utvilade innan vi sprintade över till nästa tåg som gick till Norrköping. Därifrån var det hyrbil ner de sista 17 milen till Oskarshamn.

Fredagen startade med sprint på em och det var ett bra sprintområde i södra delarna av Oskarshamn där kartan gjorde att man tvekade en del och kanske gjordes en del bommar även pga det. På kvällen sen fortsatte USM med invigning och sen prisutdelning.

Lördagens disciplin var långdistans i den Småländska skogen och 2.5m ekvidistans. Hyfsat lättlöpt och småkuperat gjorde att det gick lite för fort och våra ungdomar hade lite svårt med de små kullarna så en del misstag gjordes, tror att nog Jonas H som sprang öppen H15 kanske stod för den största då han irrade runt i ett förbjudet område.

På söndagen var det dags för stafett och där var lagen Nora Westerlund (OKN), Marcus Nilsson, Elsa Söderlind (Härnösands OK) och Erik Byström (OKN). Andra laget var Sarah Borglund (HOK), Jonatan Hälldal, Hanny Edström (HOK) och Elias Söderlund. Alla gjorde fina prestationer och tror de flesta lärt sig lite från gårdagens långdistans så de var lite bättre flyt i orienteringen. Då det fattades en kille för att få tre lag så fick de som var lite förkylda springa USM Revanschen istället som är en tävling som går på samma banor som stafetten men med masstart istället. Filip från oss startade där men var tvungen att bryta då förkylningen gjorde sig påmind.

Sen var det bara resan hem som flöt på och vi landade med tåget t om någon minut tidigare kl 00:54 natten mot måndag. Lite trötta men väldigt nöjda med resan tror jag de flesta var. Nu laddar vi för USM 2020 i Falköping och tankar på träningsläger innan har redan kommit så vi kan tjuvträna på terrängen inför nästa USM då vi förhoppningsvis blir ännu fler från klubben som åker på denna roliga resa!


Team Ångermanland. Erik, Marcus, Filip, Jonatan, Elias
Nora W, Nora E, Hanny, Elsa, Elmina och Sarah


I karantän inför sprinten


Filip i mål efter sprinten


Marcus på väg i mål på sprinten


Jonatan på väg i mål på sprinten


Elias på väg i mål på sprinten


Team Ångermanland under invigningen


En av många tågstationer som passerades, just denna i Norrköping


Fint väder på långdistansen

Skribent: Jonas Hälldal
Epost: Adressen Gömd

eventor.190 x47

webshop

swish

Samarbetspatners

Coop Hörnett

Nätraälven Stor

Näslunds friplant


 

Relaterad bild

Bildresultat för instagram

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +460660376701
Fax: +460660376701
E-post: This is a mailto link

Se all info