Hoppa till sidans innehåll

Summering av 10MILA

2018-05-03 13:14
Skogslöparna skickade 5 lag till 10MILA i Nynäshamn, 1 herrlag, 2 damlag och 2 ungdomslag. Här kommer en summering av alla lagens insats.
  • Uppdaterad: 2018-05-03 20:51

UNGDOMSSTAFETTEN

Den första stafetten på 10MILA, ungdomsstafetten, startade 10:30 på lördagsförmiddagen. Avståndet från bussavstigning till arena skulle vara 500 m enligt arrangörerna men var i verkligheten det dubbla. Trots det var vi på arenan i god tid. Vi installerade oss i vår ruta i tennishallen. Humöret var på topp i det soliga vädret. Inget problem heller att arrangörerna delade ut fel nummerlappar, det rättades till snabbt och förstasträckslöparna Marcus Nilsson och Amelie Josefsson snörade på sig OL-skorna och drog i väg och värmde upp. 
Startskottet gick och 330 lag gav sig iväg ut i Södertörnsterrängen. Även om banlängderna inte var dubbla så var det tuffa kilometrar med mycket branter och höjdformationer – utmanande terräng och orientering. För första gången på många år hade vi 2 ungdomslag, väldigt kul förstås, och mycket tack vare att Nova Anundborg från Sidensjö ställde upp på en orange sträcka. Sträcka 1, 2 och 4 var orange och sträcka 3 gul. På sträcka 2 och 3 kunde varje lag ha 2 löpare där först i mål växlar vidare till nästa sträcka. 
Marcus och Amelie körde på bra på första sträckan och växlade över till 10MILA-debutanterna Liam Hälldal respektive Sixten Persson och Filip Nordström på andra sträckan som kämpade bra på kluriga banor i den tuffa terrängen. Liam växlade över till Signe Forsberg och Hanna Woxlin och Sixten och Filip lämnade över till Liv Pauler. Även tjejerna på sträcka 3 gjorde sin första start på 10MILA och gjorde fina insatser på de ”mörkgula” banorna. Signe och Hanna skickade iväg Nova som 10MILA-debuterade på den utmanande sistasträckan och Liv växlade över till Jonatan Hälldal som körde som en raket när han tog sitt lag i mål med helgens bästa sträckplacering för Skogslöparna. 
Bra jobbat av alla Skogslöparungdomar och Sidensjö-tjejen! Ungdomarna visade på fin lagsammanhållning och alla hejade friskt på varandra. En fördel för ungdomarna på 10MILA är just att ungdomsstafetten går först så att det efter genomfört lopp finns möjlighet att hänga på arenan, umgås och ha trevligt och följa dam- och herrstafetterna. En bra start på säsongen för våra ungdomar! 
/PJ

DAMSTAFETTEN

Skogslöparnas damer ställde i år upp med 2 lag, varav ett av lagen var ett kombinationslag. Majoriteten var unga löpare, 6 av 10 damer var 19 år eller yngre och alla kämpade på bra med de långa, tuffa och svåra banorna.
Laget med Helena, Emelie, Linnea, Amelie och Emma slutade på 208:de plats. Kombinationslaget med Smilla, Evelina, Anna (Piteå IF), Maria (Solna OK) och Annett blev tyvärr utan placering då Anna på den längsta sträckan gjorde illa knäet och kunde inte springa vidare.
Lagens guldstjärna går till Annett som lyckades ta sig runt sista sträckan utan lampa trots att det blev riktigt mörkt.
/Helena

HERRSTAFETTEN

Arrangörsklubbarna OK ÄÖ, IFK Enskede och OK Skogsluffarna bjöd på ett riktigt bra 10MILA-arrangemang utanför Nynäshamn. Toppenfin arena och svår och fysiskt utmanande terräng som krävde det mesta av löparna. 
Herrlaget startade med Benjamin på första. Benjamin är den som sprungit mest i år och han följde upp den fina avslutningen på Swedish Leage med ett nytt bra lopp. Han växlade som 93:a 14 minuter efter täten. 
Börje och Oskar gjorde stabila lopp och skickade ut Stefan på långa natten på placering 99. Stefan gjorde en del misstag men kunde ändå hålla placeringen. 
Jonas B och Peter sprang de två korta nattsträckorna. De var inte helt nöjda med orienteringen efter en del bommar men det var två riktigt svåra nattbanor som de bockade av. 
Anton sprang sträcka 7 som var rak. Planen var att han skulle få en rygg att hänga men det blev inte så i det utdragna fältet. Han fick göra sitt eget lopp och gjorde det övertygande. Han plockade 5 placeringar och hade bra fart i benen. 
Arvid och Emanuel sprang stabilt på sträcka 8 och 9. 
Jonas H fick gå ut i omstarten tillsammans med hundratals löpare på sistasträckan. Han sprang också bra och tog laget in på placering 116. Det är Skogslöparnas näst bästa placering genom tiderna och den bästa sedan 2004. Tuff och svår orientering passar oss bra!

/Börje

Tävlingsresultat på Eventor.

Skribent: Yvonne Näslund
Epost: Adressen Gömd

eventor.190 x47

webshop livelox

swish

våra samarbetspatners

Coop Konsum Stor

Nätraälven Stor

Pronova Stor

Näslunds friplant

 Sjölunds värme Stor

 


 

Relaterad bild

Bildresultat för instagram

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +46 (0)660 376701
Fax: +46 (0)660 376701
E-post: This is a mailto link

Se all info