Hoppa till sidans innehåll

Marlenes novembertankar

17 NOV 2019 18:31
Hej, jag heter Marlene och jag är beroende…
  • Uppdaterad: 17 NOV 2019 18:31

Blött, kallt och totalt förvirrande – så kände jag inför orientering när jag växte upp. Att springa omkring i skogen och leta skärmar var någonting som för mig var helt obegripligt att man kunde tycka vara roligt. Vad var meningen med det? Och varför var inte kartan konstruerad så att man förstod den?

Marlene heter jag och är gift med Jonas Hälldal. Det är tack vare honom som jag kom i kontakt med orienteringen i vuxen ålder. När våra barn kom i skolåldern tyckte han att de borde prova på orientering. Ja ja, tänkte jag, vi får väl se hur länge det håller i sig med tanke på att det finns ju faktiskt roligare saker att hålla på med än orientering… Men ack så jag bedrog mig!

Jag hängde med på träningarna och tittade på när barnen sprang omkring i skogen och lekte. De verkade ju faktiskt tycka att det här var roligt! Och det var ju inte alls som jag mindes det från skolan! Tiden gick och vi var med på fler och fler tävlingar. Det var superkul att heja på och höra alla berätta hur det hade gått i skogen när de kom i mål. Men efter ett tag så blev jag sugen själv att prova på.

Lennart tog med ett gäng av oss halvvilsna föräldrar på en teorikväll med kartpromenad. Hmmm, lite mer förstod jag nog nu faktiskt. Så till slut vågade jag mig på att prova på några banor själv när det var tävlingsdags. Det här gav min tid på en orienteringstävling en helt ny mening! Wow, nu kunde även jag vara med aktivt i diskussionerna kring vägval och bommar! Och bommar – det gör jag väldigt många varje tävling. 😊 Men jag är rätt nöjd ändå bara att få vara med!

Någonting som jag verkligen uppskattar är att Skogslöparna kör seriös träning året om. På det sättet behöver jag inte träna ensam (vilket min karaktär har svårt att klara av), utan kan hänga med på klubbens träningar även under vintern. Men visst höjer folk på ögonbrynen och tittar lite konstigt på en när man säger att vi tränar även i snöstorm! 😉

Klubbträningar, tävlingar, klubbresor och icke att förglömma O-Ringen – alla de här tillfällena stärker vår gemenskap i klubben. Ett av människans grundläggande behov är att känna gemenskap. Här spelar Skogslöparna en väldigt stor roll i många av medlemmarnas liv och även i mitt. Känslan när man kommer till en träning eller tävling är direkt gemenskap – här får alla vara med! Jag känner också stolthet att vara med i Skogslöparna. Inte minst under Framtidsdagen 16/11-19 framkom det att vi gör väldigt många bra saker i vår klubb och ännu bättre kommer vi att bli!

Så jag ångrar inte att Jonas fick som han ville den där gången när han tyckte att barnen skulle börja med orientering. Det ledde ju faktiskt till att jag i vuxen ålder fick en idrott att hålla på med som jag tycker är utmanande och rolig!

Därför har jag ett bekännande att göra:
Hej, jag heter Marlene och jag är beroende - orienteringsberoende.

Skribent: Jonas Hälldal
Epost: Adressen Gömd

eventor.190 x47

webshop

swish

Samarbetspatners

Coop Hörnett

Nätraälven Stor

Näslunds friplant


 

Relaterad bild

Bildresultat för instagram

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +460660376701
Fax: +460660376701
E-post: This is a mailto link

Se all info