Hoppa till sidans innehåll

DM i skidorientering 16-17 mars

20 MAR 2019 18:16
"Åh, va kul!" var den första spontana kommentaren direkt efter målgång från flera deltagare i söndagens sprint-DM. Tack alla Ni som jobbade som funktionärer för fina insatser både före och under tävlingarna!
  • Skapad: 20 MAR 2019 18:16

Skoterpatrullen, Jonas, Leif, Gunnar och Torgny, som hade ett styvt jobb med att förutom att spåra mitt i veckan såg till att spåren var nypreparerade både lördag och söndag morgon; banläggarna Lennart och Eero som la roliga och utslagsgivande banor och alla andra, ingen nämnd men ingen glömd, som jobbade i starten, målet, sekretariatet och  serveringen. De deltagare jag pratade med var väldigt nöjda med banor, spår och allt runt omkring. Serveringen fick dessutom extra skjuts på försäljningen på lördagen tack vare att en stor grupp fotbollsspelare som samtidigt bytte om på Skyttis upptäckte att de kunde köpa gott fika och hamburgare till rimliga priser efter träning och match.

83 tävlande kom till start i lördagens medel-DM och 58 i söndagen sprint-DM båda med mål på Skyttis och banor i terrängen norr och öster om Skyttis. Tävlingarna var öppna för deltagare från andra distrikt och i sprinten på söndagen startade och vann Tove Alexandersson, världsmästarinna i både fot- och skidorientering, i D21. Både vi funktionärer och de tävlande var nog lite "starstruck".

Helena Forsberg, Skogslöparna och Torbjörn Enberg, Härnösand OK, korades till distriktsmästare i D21 respektive H21 i lördagens medel-DM. Flest deltagare, 12 st, startade i H45. Totalt startade 20 ungdomar i klasserna HD10-16. Dessutom startade 16 deltagare av varierande ålder i de öppna klasserna. Däremot var det tunt på juniorsidan. 33 skogslöpare kom till start på lördagen.

I söndagens sprint-DM, med sammanlagt 30 skogslöpare på startlinjen, slogs damjuniorklassen ihop med D21. Åsa Pauler var snabbast efter segrande Tove Alexandersson och korades till distriktsmästare.  På herrsidan fick såväl juniorerna som H35:orna tampas med seniorerna. Stefan Sjölund var snabbast och korades till distriktsmästare. I ungdomsklasserna blev det storslam för Skogslöparna som vann alla klasser de ställde upp i, bröderna Jonatan och Liam Hälldahl i H16 respektive H14 och systrarna Liv och Ida Pauler i D14 och D12. Ture Forsberg tog hem H10-klassen.

Direkt efter sprint-DM:et kördes Renruset, sju kilometer linjeskidorientering. Uppgiften för de tävlande är att följa en i terrängen omarkerad bana som ritats in på tävlingskartan och stämpla vid på kontroller som placerats ut längs banan men inte ritats in på kartan. Gemensam start, hetsigt och lätt att köra fel vid de täta avhoppen till höger och vänster längs banan.  Fyra damer och nio herrar kom till start. Amelie Josefsson vann damklassen med god marginal. Alexander Hörnqvist, Örnsköldsviks OK, vann herrarnas kamp knappt före Skogslöparnas Jonas Hälldahl. Jens Westin knep tredje platsen då han passade på att visa att med tävlingsinstinkt kan man pressa sig till en bra placering. Efter målgång var han lika utpumpad som vinnaren av en VM-spurt.

Mats Larsson

Skribent: Mats Larsson
Epost: This is a mailto link

eventor.190 x47

webshop

swish

Samarbetspatners

Coop Hörnett

Nätraälven Stor

Pronova Stor

Näslunds friplant

 Sjölunds värme Stor

 


 

Relaterad bild

Bildresultat för instagram

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +460660376701
Fax: +460660376701
E-post: This is a mailto link

Se all info