Hoppa till sidans innehåll

25-manna 2019, vilken succé!!

16 OKT 2019 23:00
I helgen avgjordes årets 25-mannastafett i mycket trevliga orienteringsmarkermarker strax utanför Västerhaninge söder om Stockholm. Skogslöparna ställde upp med två lag och det var inte vilka lag som helst skulle det visa sig…
  • Uppdaterad: 16 OKT 2019 23:00

Traditionsenlig avfärd från klubbstugan strax efter lunch på fredagen med klubbussen som Gunnar rattade tryggt och säkert ner mot hufvudstaden. I år var det så många Skogslöpare som ville åka med på resan att det inte ens räckte med bussen utan även två minibussar rattades ner samt att några barnfamiljer, bl.a. undertecknad, ordnade egna resor.

Skogslöparna ställde som sagt upp med två lag och UK hade slagit sina kloka (ja, man hoppas ju att det är så…☺) huvuden samman och satt ihop två riktigt starka lag där lag 1 såg riktigt intressant ut. Att ta ut lag till 25-manna är en komplex och väldigt intressant process där ol-kunnande, ålder och kön alla ska vägas samman. Inte sällan hamnar man i vägskäl där det ena alternativet ska vägas mot det andra och det gäller att försöka se till helheten vad gäller lagen. Vi har alltid en målsättning att prestera så bra resultat som möjligt med lag 1 men samtidigt ska dessutom hänsyn tas till alla individuella löpare samt att även lag 2 måste bestå av löpare som kan hantera långa och svåra banor. Intressant som sagt.

Hur som helst var årets 25-mannahelg sett ur Skogslöparprespektiv inget annat än en riktig succé! Lag 1 levererade rakt igenom mycket stabila ol-lopp och undertecknad har nog aldrig, under sin numera 27-åriga obrutna svit av 25-manna, upplevt en stafett där vi så väl hållit ihop våra kvartetter. Helt otroligt. Den största tidsmarginalen mellan löpare 1 och löpare vid en växling var 3,5 minut och vid utgång från str. 7 till str. 23 var marginalen 2 min 26 sek. Det är så här ett 25-manna ska springas! Speciellt kul blir det när vi har så pass låg medelålder i laget där alla yngre verkligen visade prov på nervkontroll. 

Detta resulterade i en mycket fin 60:e plats där vi var nära (4 min) att slå klubbästa som är placering 50. Slår vi kanske till med det nästa år?

Lag 2 levererade också en väldigt fin stafett vilket gav en 274:e plats i slutändan. Att ha ett bra 2:a lag är en otrolig styrka när det gäller att visa klubbredd och att ha löpare som kan gå in i lag 1 vid skador och sjukdomar. Flera löpare i lag 2 gjorde starka insatser och visade att de mycket väl kunnat springa i lag 1.

Men det viktigaste, och det får vi inte glömma, är att vi hade fantastiskt kul! Det visades prov på en härlig klubbgemenskap där alla stöttar alla och då skapar vi en kultur där vi alla kan vara med och skapa trivsel OCH bra resultat. Grymt stort tack till alla klubbkompisar för en mycket fin tävling! 

Skribent: Jonas Byström

eventor.190 x47

webshop

swish

Samarbetspatners

Coop Hörnett

Nätraälven Stor

Näslunds friplant


 

Relaterad bild

Bildresultat för instagram

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +460660376701
Fax: +460660376701
E-post: This is a mailto link

Se all info