Hoppa till sidans innehåll

Friska Örnsköldsvik 2019


 

Friska Örnsköldsvik tillbaka den 26 april

Friska Ö-vik satsar på berg i år – men det är egentligen inget ovanligt, för så är ju Ö-viksterrängen konstruerad. Först ut blir Lisasberget på Dekarsön och Gräntoberget i Gerdal. Speciellt i Gerdal är det naturskönt – jogga upp på berget och stanna till mitt på rundan vid den natursköna Tjärnmyran.

Vårt eget Solandsberg kommer sedan på tur tillsammans med den fina O-ringenterrängen runt Milleniumstugan.  Vi avslutar med det klassiska skidområdet på Rutberget (förhoppningsvis utan snö) och sist men inte minst Varvsberget, där det går att cykla till kontrollerna.

Friska Örnsköldsvik är ett samarrangemang mellan Tidningen 7, Örnsköldsviks kommun, OK Nolaskogsarna, Skogslöparna och Örnsköldsviks OK.

Skuleskogens nationalpark

Vi har jobbat hårt i ett års tid för att kunna ha en "etapp" i Skuleskogens nationalpark med start vid norra entrén. Tjänstemännen på Länsstyrelsen gav oss stort hopp i början, och både kartan och alla kontrollerna rekades och fastställdes i höstas. 15 fantastiskt fina punkter, bland annat vid Slåttdalsskrevan och runt Tärnättvattnen. Men sen började byråkratins kvarna mala, och det slutade med att vi fick tillstånd - med den lilla restriktionen att alla kontroller skulle sitta utmed stigarna.

Så funkar det

Info i Tidningen 7 och webben7.se/friska

  • Kartorna kommer att publiceras i Tidningen 7 vid tre tillfällen, 26 april, 15 maj och 12 juni.
  • Du kan skriva ut egna kartor via webben7.se/friska
  • Du kan också få kartan i mobilenLadda hem gratisappen Avenza maps, tillåt den att se din platsinfo och leta upp Friska Örnsköldsviks kartor. Genom telefonens gps-funktion kan du se exakt var du befinner dig på kartan.

Registrera dig för att vinna priser

Anteckna eller fota av koden.  När du kommer hem registrerar du dina stolpar på webben7.se/friska. Varje kod ger en lott. Vinnarna publiceras 19/6, 21/8 och 30/10. För att vara med i dragningarna måste du ha registrerat koderna senast på onsdagen vecka före. Alla koder är med i samtliga dragningar. De stolpar du registrerar tidigt kan alltså vinna i alla tre dragningarna.

Är stolpen borta?

Skicka ett sms till 070-636 87 51. 
Stolparna sitter kvar till och med lördagen den 31 augusti av hänsyn till älgjakten (som börjar den 2 september). Undantag är Varvsberget där stolparna sitter ute till och med den 19 oktober.

 


Kontaktperson i Skogslöpana

Per Sundin

Uppdaterad: 24 APR 2017 16:25 Skribent: Arvid Strandberg

eventor.190 x47

webshop

swish

Samarbetspatners

Coop Hörnett

Nätraälven Stor

Näslunds friplant


 

Relaterad bild

Bildresultat för instagram

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +460660376701
Fax: +460660376701
E-post: This is a mailto link

Se all info