Hoppa till sidans innehåll

Friska Örnsköldsvik 2019


Friska Örnsköldsvik är tillbaka för sjätte året i rad. Förra året registrerades otroliga 30 000 kontroller. Gratis motion och kluriga tankenötter i härlig natur. Låter nästan som orientering :-)

Friska Örnsköldsvik har blivit en tradition för många Öviksbor. Arrangemanget är ett samarbete mellan Tidningen 7, Örnsköldsviks kommun och orienteringsklubbarna OK Nolaskogsarna, Skogslöparna och Örnsköldsviks OK.

I år har vi valt att gå en liten bit utanför stan, så att vi inte ska krocka med avlysningar för O-Ringen.

Buhalsberget på Genesön, OKN:s karta, är först ut. Dit kan du springa, cykla, åka bil, åka båt (och ankra på kommunens brygga vid Fjälludden) eller flyga (flygplatsen håller på att färdigställas). Berghällar, knotiga tallar och fantastisk utsikt är vad du kommer att möta.

Vid kontroll 3 - lilla klapperstensfältet

Som en motvikt till de lite svårare kontrollerna på Genesön prublicerar vi också en karta över norra delen av Örnsköldsvik. Här finns 15 kontroller som du kan nå via cykel. En del stolpar sitter några meter in i skogen, typ ”stigkröken 50 meter från vägen”. Det är för att undvika sabotage av stolparna och för att du ska få parkera cykeln och byta muskelgrupper ett tag.

Här är kartorna
Kartorna publiceras i Tidningen 7. Du kan även hämta dem från gratisappen Avenza Maps, eller skriva ut på egen skrivare från webben7.se/friska. Kartorna finns även i en engelsk version.

  • 28 april: Genesön och Norra Örnsköldsvik
  • 19 maj: Nordanås och Kvaved
  • 16 juni: Gerdal och Norrvåge


Så här funkar det

Din utmaning är att ta dig ut i naturen, andas frisk luft, få motion och använda hjärnan för att hitta stolparna. Kartorna är dina nycklar till naturen. Allt är gratis. 

1. Vi ger dig kartorna

Sex kartor vid tre olika tillfällen – 28 april, 19 maj och 16 juni.
Kartorna kan även laddas in i mobilen eller skrivas ut på egen skrivare. Vi ger också ut en version på engelska. Allt finns på webben7.se/friska.

2. Du letar rätt på stolparna

Din utmaning är att hitta så många som möjligt av de 120 kontrollstolparna. Samtliga sitter ute till den 22 oktober.

3. Registrera dina koder

På stolparna finns en bokstavskod som du noterar. Väl hemma registrerar du enkelt koderna via webben7.se/friska. Registrera kontrollerna fortlöpande eftersom de är med i samtliga dragningar som återstår. 

4. Vinn priser

Varje stolpe som du registrerar utgör en lott, så ju fler koder desto större chans till vinst. Vi gör tre dragningar och vinnarna publiceras i Tidningen 7 och på Webben 7 den 22/6, 25/8 och efter säsongen den 3/11. Ett extrapris kommer att lottas ut bland dem som har tagit samtliga stolpar. För att vara med i dragningarna måste du ha registrerat senast på torsdagen veckan före.


Kontaktperson i Skogslöpana

Per Sundin


Hämta kartan till din telefon

 Kartorna kommer att kunna hämtas i Avenza Maps i samband med publiceringen i 7an.

  1. Ladda hem gratisappen Avenza Maps till din telefon, från Appstore (iPhone) eller Google Play (Android). 
  2. Öppna appen, tillåt att den får använda din nuvarande plats samt acceptera villkoren.
  3. Gå till Store och tryck på Find maps.
  4. Skriv Friska Örnsköldsvik i sökfältet (alternativt zooma in Örnsköldsvik och tryck på rätt flagga). Se till att du får kartan Friska Örnsköldsvik Genesmon respektive Friska Örnsköldsvik Själevad.
  5. Tryck på FREE och sedan INSTALL NOW
  6. När du är inne i kartområdet visas din position med en blå prick. Med en enkel knapptryckning lägger du in en kompass som passar kartan i rätt väderstreck. Du kan också skapa ett gps-spår – på kartan ritas din väg genom skogen.

 

Uppdaterad: 24 APR 2017 16:25 Skribent: Arvid Strandberg

eventor.190 x47

webshop

swish

Samarbetspatners

Coop Hörnett

Nätraälven Stor

Pronova Stor

Näslunds friplant

 Sjölunds värme Stor

 


 

Relaterad bild

Bildresultat för instagram

Postadress:
Skogslöparna - Orientering
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Besöksadress:
Nordhemsvägen 41
89430 Själevad

Kontakt:
Tel: +460660376701
Fax: +460660376701
E-post: This is a mailto link

Se all info